Turistička zajednica BAŠKA VODA

Turistička zajednica BAŠKA VODA
Obala Sv.Nikole 31
Baška Voda
Telefon: +385(0)21 620 713 Fax: +385(0)21 678 754

Cijeli jedan dan provede Stvoritelj u stvaranju mjesta za sebe, Makarske rivijere, a prekrasni biser na njoj bi Baška Voda. Zrak je ovdje slobodan i čist, a sve od padina veličanstvenoga Biokova, gdje se ugnjezdiše Bast i Topići, pa do bistroga mora koje zapljuskuje duge bijele šljunčane plaže, životvorno sunce stere svoje zrake po zelenilu maslinika i vinograda, borova i palmi.
O blagodatima podneblja svjedoče i tragovi života na ovom prostoru stari preko tri tisuće godina, a nakon posljednjih stoljeća života od zemlje i mora, gostoljubivi domaćini učiniše Bašku Vodu privlačnim turističkim odredištem, skladnim spojem očuvanog okoliša, dalmatinske pučke arhitekture, tradicije i suvremenoga života.
Širom se otvoriše vrata udobnih hotela i privatnih kuća, vrhunskih restorana i dalmatinskih konoba. I dok muzeji pričaju priče iz davnina i dušu ispunjaju ljepotom, prave se planovi za prekrasne izlete do parka prirode Biokova, obližnjih otoka, kanjona rijeke Cetine, Dubrovnika, Međugorja,...
Šetajući kamenom rivom, dok se duša kupa u divoti sunčeva zalaza, a srce radosno kuca, već se razmišlja o idućem susretu, ponovnom povratku u Bašku Vodu.